dinsdag 10 november 2009

Heilige plaatsen

Gedurende de maanden mei tot en met september tekende ik afwezig op mijn blog. Het was een periode waarin ik uiteraard niet heb stil gezeten. Ondermeer vanwege de drukte van de voorbije maanden hebben nieuwe bijdragen lang op zich laten wachten. Enkele hoogtepunten:

Romereis

In het kader van 25 jaar Priester- en Diakenopleiding Bovendonk vertrok ik op 28 april samen met mijn medestudenten uit de bisdommen Rotterdam, Breda en uiteraard mijn eigen bisdom, Antwerpen, samen ook met de staf van de opleiding en de bisschoppen uit de betrokken bisdommen, voor een 8-daagse bedevaart naar Rome. Een greep uit het programma: bezoek aan de graven van Petrus en Paulus, de eeuwenoude basilieken, audiëntie bij de paus op woensdag. Rita Boeren, de persverantwoordelijke van het bisdom Antwerpen, ging ook mee en bracht dagelijks verslag uit. De afzonderlijke artikels zijn na te lezen via onderstaande links. Eén van de hoogtepunten van de reis (zo niet hét hoogtepunt) was voor mij persoonlijk het bezoek aan de Scavi, de opgravingen onder de Sint-Pietersbasiliek. Tijdens de viering op maandag in één van de fraai gedecoreerde zijkapellen van de Santa Maria Maggiore was ik acoliet: een bijzondere ervaring!

“Gods licht in het leven laten schijnen” (dinsdag 28 en woensdag 29 april)


“Heilige plaatsen” (maandag 4 mei)

Voor het beeldverslag, met foto’s die ikzelf maakte, maar ook van andere deelnemers, klik hier.

Het bisdom Breda zette een blog op over deze reis.


Diocesane bedevaart naar Beauraing

Op 1 juli was er de jaarlijkse bedevaart van ons bisdom naar Beauraing. Het verslag van de hand van Jef Leysen, één van mijn medeseminaristen, vindt u via deze link.

Op de bank met medeseminaristen Philippe en Michel en met Miguel

Op de foto met mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen

Op de foto met mgr. Paul Van den Berghe, bisschop emeritus van Antwerpen

Tijdens de ziekenzegening

Reis naar Polen en Slovakije

Juli betekende voor mij een paar weken welverdiende rust. Medeseminarist Stan en ik trokken er met de caravan op uit voor een rondreis door het zuiden van Polen en het Tatragebergte in Slovakije. De meeste foto’s in het beeldverslag zijn van commentaar voorzien. Onze eerste belangrijke stopplaats was Wrocław. Hier bezochten we ondermeer het woonhuis van Edith Stein. Verdere hoogtepunten: Kraków, Wadowice (de geboorteplaats van Karol Wojtyła), Auschwitz-Birkenau en het beroemde bedevaartsoord Częstochowa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten